Gala jurken & Vrouwelijk ondernemers Gala

Aankomende maand komt het vrouwelijke ondernemers gala eraan en wellicht had je het al voorbij zien komen dat er heel wat dames graag in een prachtige jurk aanwezig willen zijn. 

Wanneer was de laatste keer dat jij echt “all out” ging en je je volledig hebt opgedoft?

Ook voor mij is het geen wekelijkse bezigheid om me volledig op te doffen, maar wat kan ik er toch onwijs van genieten als het wel zover is. 

 De naam zegt het al, maar even een kleine uitleg over wat het vrouwelijke ondernemers gala precies inhoudt: een gala voor vrouwelijke ondernemers.

Dé plek om te netwerken met meer dan 70+ likeminded ondernemers. Je hebt de mogelijkheid om je eigen bedrijf dus goed in de picture te zetten, je vrouwelijke ondernemers netwerk te laten groeien en er zijn top sprekers aanwezig om jou te inspireren. Dit alles uiteraard onder het genot van heerlijke luxe hapjes en drankjes. 

vrouwelijk ondernemers gala

Één van de inspirerende gastsprekers van de avond is Kim (Munnecom). Ze heeft me niet alleen uitgenodigd om met haar mee te gaan, maar haar vraag was dus ook om samen te kijken naar een mooie jurk waar ze zich prettig in voelt on stage. Zo gezegd, zo gedaan. 

We zijn samen op inkoop gegaan en naar jurken gaan kijken voor de gelegenheid. Niet alleen voor onszelf zijn we ontzettend goed geslaagd: ook heb ik een collectie aan prachtige jurken toegevoegd aan de collectie van SheClothes.
https://www.sheclothes.nl/product-categorie/kleding/jurken/

Ik heb bewust gekeken naar jurken die FIJN zitten, een beetje stretch hebben en genoeg variatie voor verschillende vrouwen en lichaamstypes. 

Een galajurk is doorgaans een lange feestelijke jurk. Het belangrijkste is dat je er elegant in bent. Het mag ook zeker een tikkeltje sexy zijn, maar wel minder dan bij een “cocktail dresscode”.

kim munnecom

Voor welke kleur ga je?


Vroeger was het zo dat de echte galajurken vooral zwart waren, denk hierbij aan de jaren zestig. Maar inmiddels zijn galajurken er in iedere denkbare kleur. Je kunt uiteraard kiezen voor een opvallende knalkleur, maar mocht je je prettiger voelen in een wat minder opvallende jurk kun je kiezen voor bijvoorbeeld een champagne kleur.
Op het moment dat je op zoek gaat naar de juiste kleur is het slim om nog even te kijken bij de andere blogs om te zien welk type je bent en welke kleuren het beste bij je haar, ogen en huidskleur passen.

Kijk ook vooral naar waar je je prettig in voelt. Weet je bijvoorbeeld van jezelf dat je niet lang op hoge hakken kunt lopen: kies dan voor een jurk die net iets langer is, waar je een platte schoen of hak onder kunt doen zonder dat deze zichtbaar is voor anderen. Mocht het een hele warme dag zijn, zonder airconditioning die aanwezig is: is het slim om voor een jurk te gaan met een korte mouw of eentje zonder mouw.

Mocht je je perfecte jurk hebben gekozen, let er dan ook op dat je het juiste ondergoed kiest om je jurk en jezelf het meest te doen stralen. Heb je een strapless jurk aan, kies dan voor een strapless bh. Met een lage rug, zorg je voor een bh zonder band op je rug. Ook is het goed is om te kiezen voor naadloos ondergoed zodat de lijnen van je onderbroek niet zichtbaar zijn bij de jurk. Mocht je je buikje dat je eventueel hebt iets meer willen verhullen dan kun je altijd nog kijken naar een naadloos corrigerend broekje. Het kan ervoor zorgen dat je figuur nog net iets mooier uitkomt op die manier.

kleding styliste roermond

Met betrekking tot de accessoires zou ik zelf gaan voor een clutch, die net groot genoeg is om in ieder geval je sleutels, telefoon, portemonnee en bijvoorbeeld je lipgloss en poeder voor een snelle touch up van je make up in op te bergen. Het mooiste zijn de tasjes zonder hengsel, dit staat net wat mooier bij je jurk. Maar tegenwoordig heb je ook veel kleine tasjes met handvatten die net wat handiger zijn om vast te houden.

Om je outfit helemaal af te maken zou ik goed naar je jurk kijken en zien wat voor accessoires het beste erbij passen. Heb je een strapless jurk: dan kan een opvallende ketting erg mooi zijn, maar heb je een hooggesloten nek bij de jurk zou ik gaan voor mooie statement oorbellen.

Mocht je nog meer tips willen, heb je nog een jurk nodig voor een speciale gelegenheid of kun je mijn hulp gewoon heel goed gebruiken bij jouw styling: laat dan vooral even een berichtje achter via Instagram of stuur me een mailtje.

Liefs Val

Loading...
× Kan ik je helpen?