Kleurentrends 2022

Niet al te lang geleden hebben de Fashionweeks weer plaatsgevonden en net als ieder jaar en ook dit keer was ik niet teleurgesteld. Ik laat het nu klinken alsof ik er zelf bij was.. maar niets is minder waar, haha.

Wel vind ik het zelf leuk om te kijken wat de trends van het seizoen zijn, welke kleuren er terugkomen – inmiddels heb ik het al zo vaak over kleur gehad dat het je vast niet is ontgaan dat ik dit belangrijk vind – en om de trends en kleuren ook weer toe te passen bij mijn klanten.

Oké, dus op zich zijn de modekleuren van dit jaar niet eens opvallend anders dan de modekleuren van vorig jaar. Ook dit seizoen gaan we voor vrolijke, frisse kleuren die eigenlijk best opvallend zijn. Het toffe is dat je deze kleuren mooi kunt combineren met elkaar waardoor je super hip bezig bent met het “colourblocking” of je kiest ervoor om het te mixen met wat neutralere kleuren om ervoor te zorgen dat alle ogen gericht zijn op de eyecatcher van de outfit.  

kleuren styling
kleuren styling
neutrale kleuren kleding

Laten we beginnen met de meest subtiele kleur uit het rijtje van modekleuren: bruin. Bruin vind ik altijd een toffe kleur, je kunt dit met vrijwel alles combineren het hele jaar door. De donkere tinten zagen we ook in de winter veel terugkomen, maar gecombineerd met wat lichtere aardetinten of zelfs wit: creëer je een ontzettend mooie outfit deze zomer. 

De kleur geel zagen we vorig jaar ontzettend veel in de modeblaadjes, maar ook in de grote steden. Vorig jaar neigden we vooral naar geel waar je bijna een zonnebril nodig had om het licht te kunnen verdragen: dit jaar gaan we voor een tikkeltje subtieler en zie je vooral pastelgeel in het straatbeeld.
Geel is een ontzettend vrolijke kleur, het straalt warmte uit en daardoor dus ook de perfecte kleur voor dit seizoen.

Een van mijn favoriete kleuren is blauw. Gaaf als pak, als jas, als jeans.. eigenlijk kun je hiermee nooit fout gaan. Gelukkig denken de designers er precies hetzelfde over als ik en zien we blauw dus echt overal!

kleuren styling
gele modekleur
kledingstyliste

Roze, ja ja, zoals jullie wellicht weten is mijn andere zaak: She Clothes https://www.sheclothes.nl, heel veel roze.

And I love it. Het straalt vrouwelijkheid en liefde uit en voor mij zorgt het voor een warm gevoel zowel bij mezelf als bij de klanten die binnenlopen. Afgelopen seizoen had ik ook al enkele roze kledingstukken in de collectie en dan heb ik het dus absoluut niet over de subtiele variant, maar de knal knal knalroze variant. Ik vind het een super kleur om te combineren met andere items.

De laatste kleur die we heel veel zien terugkomen is de kleur van ons prachtige Koningshuis: Oranje. The brighter the better. Oranje is een vrij gewaagde kleur dus ik snap het helemaal als dit voor jou net een tikkeltje te veel is. Je kunt dan ook altijd kiezen voor een oranje accessoire, helemaal hip: maar net een beetje minder opvallend dan die fel oranje blouse.

Oké, dus de kleuren zijn duidelijk. Waar we andere jaren voor de veiligere opties gingen en al snel neigden naar de wat neutralere kleuren gaan we dit seizoen dus echt voor zoveel mogelijk kleur.. maar hoe combineer je het, wat zijn de trends dan?

Vorig jaar kozen we nog wat vaker voor de langere of midi rokken, dit jaar gaan we echt voor kort. Mini rokken zijn IN! Het leuke is dat je tegenwoordig ook hele toffe broekrokken hebt. Ik snap dat je bij het woord broekrok in eerste instantie een beetje ongemakkelijk wordt en denkt aan de kleding die je droeg als 6 jarig meisje, maar vertrouw me: er zijn zoveel leuke broekrokken. En het is stiekem toch net iets makkelijker om in te bewegen dan in die ini mini rokken.. al zijn ze wél ontzettend leuk! SHOW OFF YOUR LEGS!

Dus net als bij de kleuren voelt het soms alsof we terug in de tijd gaan met de trends. Waar high waisted een aantal jaar geleden nog super hip was, gaan we nu toch steeds vaker weer terug naar de low waist pants. Of het iets voor jou is dat moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen, het kan namelijk ontzettend leuk staan met een toffe top.

roze kledingstijl
kleuren en prints
korte rok

Qua stoffen zie je opnieuw veel broderie terugkomen, maar daarnaast heb je nu ook de gehaakte trend. Ik hou ervan. Ook hier kun je ontzettend variëren. Van leuke dikke truien – die draag je natuurlijk vooral in de winter – naar gehaakte tassen, korte broekjes en jurkjes voor de zomer. Ik vind het ook heel leuk in combinatie met zachte basic items zoals een mooi katoenen hemd.

Als we het dan over de allerzachtste stoffen van de hemden hebben, dan heb ik het ook meteen over nog een trend: satijn. Satijn vind ik een heerlijke stof, lekker luchtig voor de zomer, het oogt chique en je hebt het in vrijwel ieder kledingstuk en in iedere kleur. Hier kun je dus echt eindeloos mee combineren.

Conclusie: dit jaar is niets te gek. Alles kan, alles mag. Combineer stoffen, verschillende kleuren, texturen en stijlen met elkaar. Speel ermee en kijk naar waar jij jezelf het allerfijnste in voelt.

Liefs Val

 

Loading...
× Kan ik je helpen?